אילת כרמי ומירב הימן

עשרימון, 2016

שבת, 23.07.16, 20:00

שבת, 21.01.17

אוצרת:

סבטלנה ריינגולד

נגיש

לפרטים נוספים:

046030800

שתפו

יצירתן של האמניות יונקת מגיאומטריה של צורות אידיאליות המסמלות אידיאלים חברתיים וייחול לטוב. ככזו היא חורגת ממגמת האנטי-אידיאל והדיסטופיה ששלטו עד לא מזמן במעגלים הישראליים הפוסטמודרניים

 

עבודה זו היא פרויקט משותף של האמניות מירב הימן ואילת כרמי. מבנה העשרימון,* המורכב ממוטות במבוק, נע במרחב היצירה בכוחן של שבע דמויות הדוחפות אותו באמצעות הטלת משקל גופן ושינוי האיזון.

כך הופכות האמניות את הצורה ההנדסית-מתמטית לכלי קיבול לגוף האדם ולפעילותו. בתוכו מצטבר מתח עצום בין הקונקרטי והמקובע לבין האשלייתי והספונטני, בין האפשרי לבין הבלתי אפשרי. התנועתיות יוצרת כוריאוגרפיה משולבת ומשותפת.

הימן וכרמי בונות סביבת תנועה מכסה ומעלימה לפרקים, המאתגרת את כוחות הגרביטציה. המאמץ הסיזיפי הכרוך בהתקדמות העשרימון, התקשורת המורכבת בין הדמויות, אימוץ השרירים, חלקי הגוף והגפיים – כל אלו נחשפים מנקודות מבט שונות באמצעות ריבוי המצלמות המתעדות.

במבט-על, המושג באמצעות מצלמת רחף, נראה נתיב התנועה המסומן על ידי כוכב המטיל אחריו שובל של אור. בדרך זו הופך כל המאורע המצולם למסע קסום, לתהלוכה ססגונית, למרחב רב-ממדי.

היצירה של הימן וכרמי מתכתבת עם הניסיונות שנעשו באמנות הישראלית בשנות השבעים. אמנים דוגמת ראובן ברמן, מיכה אולמן, מיכאל דרוקס ואחרים חזרו אל צורת-האם הבסיסית של הריבוע או הקובייה וביקשו להגדיר באמצעותה את המרחב.

באותן שנים יגאל תומרקין עסק בנושא הקִדמה המדעית מאז הרנסנס ואימץ את דימוי הקובייה הפוליכרונית בעלת השיפועים הקצוצים של אלברכט דירר, כייצוג של תמצית הרציונליוּת האנושית בשירות המדע והתרבות.

המגמה הפוסט-מודרנית הישראלית עסקה בצורות גיאומטריות נון-מיסטיות ונון-מאגיות, הנדונות להילכדוּת בצורה סגורה החוזרת על עצמה לעד. הן כמו יצרו חלל של אובדן דרך, ריקנות ואדישות.

היצירה של הימן וכרמי שומרת אמונים לאוטופיזם של צורה גיאומטרית בסיסית. הדמויות מניעות את העשרימון בעזרת מאמץ משותף, וכך מעלות את שאלת החיוניות של תקשורת בין-אישית בתהליך ההתקדמות האנושית, שאלה שנדונה בשיח האמנות המרבה לעסוק בנחיצות הנרטיב הקולקטיבי.

דומה כי יצירתן של האמניות יונקת מגיאומטריה של צורות אידיאליות המסמלות אידיאלים חברתיים וייחול לטוב. ככזו היא חורגת ממגמת האנטי-אידיאל והדיסטופיה ששלטו עד לא מזמן במעגלים הישראליים הפוסטמודרניים.

אילת כרמי נולדה בקיבוץ בית השיטה, 1967, חיה ויוצרת בהרצליה | מירב הימן נולדה בירושלים, 1972, חיה ויוצרת בתל אביב

וידאו:

אילת כרמי ומירב הימן

עשרימון, 2016

מיצב, טכניקה מעורבת

באדיבות האמניות 

* איקוסהדרון (בעברית: עשרימון) הוא פאון משוכלל בעל עשרים פאות, אשר כל אחת מהן היא משולש שווה צלעות. לעשרימון 12 קדקודים, 30 מקצועות ו-20 פאות. העשרימון הוא אחד מהגופים האפלטוניים.

 

למידע נוסף אנא השאירו פרטים וצוות המוזיאון ייצור עמכם קשר, תודה